EnglishDeutchSvenska

Kompetens/specialitet


Winning Words drivs av Karin Werge Hjerpe som arbetar med översättning sedan 1996. Efter fjorton år i branschen var det dags att ta steget och starta egen verksamhet. Företaget ligger i det lilla samhället Lerdala, i vacker kulturbygd vid berget Billingen i Västergötland, knappt två mil från Skövde.

Jag översätter tyska och engelska texter till svenska, främst inom följande ämnesområden:

Kultur Djur & natur Bruksanvisningar
Miljö Mat & hälsa Företagspresentationer
Pedagogik Musik Hobbylitteratur
Psykologi Textil Koncerntidningar
Turism Trädgård Läromedel

Ditt budskap och målgruppen är det centrala. Måltexten ska vara lättillgänglig och anpassad till det aktuella sammanhanget. I en lyckad översättning lyser inte originaltexten igenom, men dess stil och ton är överförd till det nya språket.

Korrekturläsning och språkgranskning är också mina specialiteter. En text vinner ofta på ett extra par ögon som ser det man själv är blind för. Med min falkblick hjälper jag dig gärna med slutlig granskning av din egen svenska översättning eller originaltext för att säkra kvaliteten. Målet är en tydlig och läsvänlig text där man inte snubblar över krångliga formuleringar eller retar sig på slarvfel.

Stora som små uppdrag hanteras med samma noggrannhet och engagemang. Naturligtvis gäller sekretess och diskretion, liksom det är en självklarhet att hålla den avtalade leveranstiden.

Översättningsbyrå Winning Words